Var kan jag ansöka om kreditkort?

Att ansöka om ett kreditkort är mycket enkelt idag och går att använda till flera olika ändamål. De flesta kortföretag och banker har enkla ansökningsförfaranden på nätet där du fyller i dina uppgifter, legitimerar dig med bank-id eller e-legitimation och sedan får svar snabbt. Om du inte har BankID eller e-legitimation kan du istället få papper hem som du får skriva under. Du kan också skaffa ett bank-id direkt hos din bank, oftast direkt via internetbanken.

Jämför kreditkort med oss

Innan du ansöker bör du dock fundera över vilket kort som skulle passa dina behov bäst. De olika kreditkorten har olika räntor, olika årsavgifter och olika betalningsvillkor. Det finns också förmånliga försäkringar, rabatter och bonussystem där du får bonus och poäng på alla dina köp. Bonusen betalas sedan ut till dig som rena pengar eller som rabatter. När det kommer till bonuspoäng och presentkort så finns det flera kreativa sätt att nyttja ett kreditkort, ett intressant exempel om en galleria som gjorde det kan du läsa mer om på allpressen.se.

Många kreditkort har rabatter inom olika områden, beroende på vilken målgrupp man riktar sig till. Det kan vara bonus på flygresor, mat eller bensin till exempel. Många kreditkort har också olika typer av försäkringar kopplade till sig. Det kan vara reseförsäkringar, allriskförsäkringar eller andra typer av försäkringar som kan vara bra att ha.

Betalningsvillkor kreditkort

Olika kreditkort har också olika typer av betalningsvillkor. Vissa kortföretag låter dig dela upp betalningen mot ränta och andra skickar en faktura varje månad som ska betalas i sin helhet. När räntan börjar beräknas är också olika. Vissa kort har ett visst antal dagar efter köpet helt räntefritt, medan andra tar ut ränta från första köpet. Hur stor denna ränta är skiljer sig också åt mellan de olika korten. Det är därför viktigt att du jämför räntor och villkor innan du ansöker.

Det kan vara svårt att veta vilket kort man ska välja när det finns ett sådant enormt utbud. Du kan därför jämföra korten på någon av sidorna på internet som jämför olika varor och tjänster. Du kan då jämföra allt från den effektiva räntan till årsavgifter och andra villkor för exempelvis betalningen som kan vara viktiga för dig när du letar efter ett kort som bäst motsvarar dina behov.

Om du handlar ofta kan ett kort med någon form av bonus vara bra att ansöka om. Då kan du få tillbaka en del av det du handlar för i form av pengar eller rabatt. Om du däremot använder kortet mer sällan, bör du leta efter ett kort utan årsavgift, då du inte behöver betala något för kortet så länge du inte använder det.

Nekades ni ansökan?

Det finns som sagt otaliga anledningar till att din kreditansökan nekas. Skulle det hända dig har du ett par val. Du får antingen vända dig till en annan kreditgivare och hoppas på bättre tur alternativt åtgärda orsaken till att din ansökan nekade, dvs. förmodligen din ekonomi.

Ett tredje alterantiv är att istället ta ett lån. Det kan du förstås göra via din bank men det går också att låna pengar snabbt med ett SMS-lån. Tänk bara på att det finns stora risker med många lån, framför allt SMS-varianten. Var därför extra försiktig när du väljer lånegivare.