Hur hittar jag det bästa kreditkortet?

Vilket som är det bästa kreditkortet för dig kan variera beroende på hur och hur mycket du kommer att använda ditt kort, om du exempelvis reser mycket, är företagare eller om du har nytta av de försäkringar och bonussystem som vissa kort har. Det kan vara en djungel att jämföra alla de kort som idag finns på marknaden. En hjälp för dig kan vara att ta hjälp av någon av de sajter på internet som specialiserat sig på att jämföra varor och tjänster. Exempel på sådana sidor är till exempel Compricer och Pricerunner. Då får då en snabb överblick över de olika kortens räntor och avgifter och andra villkor som kan vara viktiga för dig. Du kan också jämföra kortens olika bonussystem, rabatter och förmåner såsom försäkringar och annat som kan vara mer eller mindre förmånliga för just dig.

Jämför kreditkort med oss

Tänk på att välja ett kort utan årsavgift om du inte tänker utnyttja kortet annat än i nödfall. Om du reser mycket kan det vara värt att veta att flera kreditkort har förmånliga reseförsäkringar och låga eller inga avgifter för uttag och köp utanför Sverige. Det finns också andra typer av kreditkort som exempelvis avser endast mat eller bensin, för dig som vill ha ett kreditkort för det allra mest nödvändiga.

Det är alltid viktigt att jämföra den effektiva räntan, men även andra avgifter såsom årsavgiften eller aviavgifter, för de olika korten innan du bestämmer dig. Vissa kortutgivare har räntefria köp en viss tid. Var då noga med att kontrollera hur hög räntan blir efter denna period.

Kreditgränser på kreditkort

Kreditkort har också olika kreditgränser. Kanske passar det dig bäst att ha en så låg kreditgräns som möjligt. Då ska du leta efter ett kort som har den kreditgräns du säker, och inte en för hög lägsta gräns för krediten. Kanske kommer du att använda ditt kort mycket. Då kan det vara bra att kontrollera så att köpen är avgiftsfria och att räntan inte är för hög om du inte har tänkt betala tillbaka hela beloppet på en och samma gång. Återbetalningsvillkoren kan också skilja sig mellan de olika kortföretagen. Ibland får du en månadsfaktura som ska betalas i sin helhet, och ibland kan du få delbetala den. Välj den betalningsform som passar dig och din ekonomi bäst.

Ett kreditkort kan vara en bra säkerhet, men var noga med att inte använda ett dyrt kreditkort i onödan.