Hur fungerar matkort med kredit?

Idag finns det, som du säkert vet, en mängd kreditkort på marknaden. Att veta vilket av dessa du ska välja och som är bäst för just dig kan verka omöjligt. Du kan välja ett kreditkort som ges ut av din vanliga bank eller ett annat kortföretag, men det finns också kort kopplade till vissa branscher. Exempel på sådana branscher är till exempel bensin eller livsmedel. Ett matkort kan vara ett bra sätt att skaffa sig en bra överblick över hushållets matkostnader, och ett sätt att spara/tjäna pengar på något du handlar ofta. De flesta stora kedjor har någon form av kort som du kan använda för att samla poäng för återbäring eller få rabatt i butiken. Det finns också matkort som har en kredit kopplad till sig. Antingen kan du i förväg sätta in pengar som du kan handla för i butiken, eller så har du en kredit kopplad till kortet. Du får då en faktura med alla dina köp listade. Du väljer då att antingen betala hela fakturan eller dela upp betalningen. Om du väljer att dela upp betalningen, tillkommer oftast ränta på beloppet du inte har betalat.

Du kan också få ett kort med en kombination både av möjligheten att sätta in pengar och en kredit du kan utnyttja när dessa pengar är slut. Det kan vara en säkerhet att ha en kredit kopplad till matkortet, så att du vet att du alltid kan handla mat ven om något oförutsett skulle inträffa i din ekonomi.

På de flesta matkort kan du samla poäng som du sedan får tillbaka i någon form av återbäring. Återbäringen kan vara antingen i form av pengar som sätts tillbaka in på kortet, eller i form av rabatter på dina framtida köp. Återbäringen kan också ges i form av varor eller tjänster. Oavsett vilket system matkedjan har, så är det ett sätt att få ut lite extra för det du handlar.

Ett matkort är ett bra sätt att spara lite pengar på något du ofta handlar och att få en bra överblick över din ekonomi. Genom att du får en faktura varje månad så kan du enkelt se alla dina köp och får då dina matkostnader samlade för en bra översiktsbild.

Flera i familjen kan ofta ha varsitt kort kopplade till samma kredit eller konto. Månadsfakturan är då ett bra sätt att samla alla familjemedlemmars köp i en och samma översikt.