På nätet finns det flera sidor där du kan jämföra kreditkort med varandra. Du får då en uppställning över de viktigaste faktorerna för varje kort. Du kan jämföra räntor, årsavgifter, uppläggningsavgifter och villkor. Du kan också få en bild över de olika kortens förmåner och bonussystem. Genom att använda dig av någon av dessa sidor kan du få god hjälp att hitta ett kort som bäst motsvarar dina behov och dina förutsättningar. Det finns ett kort för varje målgrupp, och du kommer säkert att hitta ett kort som ger dig de bästa förmånerna och de bästa rabatterna på den typ av köp just du och din familj vanligtvis gör.

Kreditkort idag har ofta olika typer av förmåner kopplade till sig. Det kan till exempel vara rabatter på köp du gör med kortet, försäkringar och poängsystem som ger dig återbäring i form av pengar eller varor.

När du jämför kreditkort, är det viktigt att du väljer ett kort utan årsavgift om du tänker använda kortet sällan eller som reservkort till ditt vanliga bankkort om detta av någon anledning inte skulle kunna användas vid något tillfälle. Om du väljer ett kort utan årsavgift så slipper du betala för ett outnyttjat kort. Om du tänker dela upp din betalning så kan det vara bra att istället jämföra räntan du får betala för det belopp du inte betalat varje månad. Tänk på att räntan är rörlig och oftast betydligt högre än för ett vanligt banklån.

Jämför också de olika förmånerna för att hitta de förmåner som just du skulle tjäna mest på. Reser du mycket kanske du ska leta efter ett kort med förmånliga reseförsäkringar och låga eller inga avgifter på köp och uttag utanför Sverige.