Vilka kreditkort med bonus finns det?

Det finns en mängd olika kreditkort som också ger någon form av bonus eller poäng när du använder kortet. Vissa ger mellan 1 och 3 % bonus på allt du handlar, medan andra ger olika hög bonus på olika typer av köp. Bonusen eller poängen betalas sedan ut till dig antingen i form av pengar eller rabatt. Det kan vara högre procent bonus för exempelvis köp av mat eller drivmedel, och något lägre för andra köp. Vissa andra typer av kort har skräddarsydda bonusprogram inom vissa branscher tillsammans med rabatter. Det kan till exempel vara kort särskilt riktade till dig som är golfare, student, reser ofta eller är företagare.

Eftersom bonusar brukar betalas i procent eller enligt fasta scheman f¨år du mer bonus ju mer du spenderar. Exempelvis kan det vara smart att köpa dyra snowboards inför en skidresa, ett nytt spabad till trädgården, behöver en ny bil, eller ska köpa nya vitvaror, etc. på sitt kreditkort med bonus.

Jämför kreditkort med oss

Kreditkort med poäng- och bonussystem

Det finns alltså många olika kort som har någon form av poäng eller bonussystem kopplade till sig, och det är inte alltid helt lätt att hitta det kort som passar dig bäst. Jämför gärna de olika korten med varandra, och fundera över hur just du kommer att använda kortet och vilken livsstil du har. Om du reser mycket finns kort som ger poäng på resor, rabatter inom resebranschen och kanske också förmånliga reseförsäkringar. Om du handlar mycket kläder finns kort som har speciella rabatter och bonusprogram just inom denna bransch. Det finns också kreditkort med bonus, poäng och rabatt på bensin eller mat, för dig som mest handlar denna typ av varor med kortet. Ibland kan du för ett och samma kort välja vilken bransch du vill ha rabatt inom, så att du kan skräddarsy ett kreditkort som passar just dina shoppingvanor.

Det finns kreditkort med bonus för alla

Det finns alltså ett kort för alla, och det kan krävas lite arbete för att hitta just det kort som passar dig och dina vanor bäst. Jämför de olika korten på någon av alla de jämförelsesajter för varor och tjänster som finns på internet, för att bilda dig en uppfattning av utbudet av olika kreditkort. Det finns också andra faktorer du ska ta med i beräkningen, som exempelvis räntor och avgifter och andra villkor. Kanske passar det dig bäst att ha ett kreditkort som du endast handlar mat med. Då kan det vara bra att ha ett kort som ger både poäng och rabatt på dessa köp. Tänk på att denna typ av kreditkort endast ger poäng och rabatt hos en viss kedja. Skaffa därför kreditkort som är användbart hos den kedja du brukar använda dig av, om du inte vill byta till en annan.