Vilket bensinkort ska jag välja?

De allra flesta av bensinbolagen har någon form av bensinkort du kan ansöka om. Det kan vara ett rent medlemskort eller bonuskort som du drar när du tankar hos just den kedjan för att samla poäng och få olika rabatter. Det finns också bensinkort med kopplad kredit, där du får en faktura på det du tankat för på kortet varje månad. Även då får du rabatt på allt det du tankar och kan samla poäng och bonus som du sedan kan få tillbaka som pengar, rabatter eller andra varor och tjänster som du kan välja mellan. Det finns också flera bensinkort som ger dig möjligheten att i förväg sätta in pengar på kortet som du kan tanka för och som även har en kredit kopplat till sig, som du använder när pengarna du satt in på kortet i förväg är slut. Då får du också ett kontobesked varje månad så att du på ett lätt sätt kan följa dina bensinkostnader. Gemensamt för de flesta bensinkort är att de ger dig rabatt på det du tankar, något som är förmånligt för de allra flesta. Bensin är dyrt, och därmed en betydande utgiftspost i de allra flesta hushålls ekonomi. Det är därför förmånligt att tanka och få rabatt samtidigt.

Vilket bensinkort du ska välja beror dels på om du vill ha ett kort du kan betala med eller inte. Om du vill ha ett kort du kan betala med ska du också fundera över om du även vill ha en kredit kopplat till kortet. Det kan alltid vara bra i en nödsituation att veta att du alltid kan tanka din bil. Det kan vara särskilt bra för dig som ofta är på resande fot.

Vilken bensinkedja du ska välja beror helt på vilken du oftast tankar hos. Välj gärna en kedja som har många stationer där du bor eller där du brukar resa med din bil.

Ofta kan flera i familjen ha ett varsitt kort kopplade till ett och samma konto. Då är det bra att få ett kontoutdrag varje månad, så att du kan se vem som tankat och för hur mycket. Det kan underlätta när du gör upp hushållets budget och ska räkna med kostnaderna för bensinen och bilen. Med ett bensinkort får du både poäng och rabatter på något som du ofta betalar för och som för de allra flesta är en stor utgift.