Gratis kreditkort, finns det?

Om du vill skaffa ett kreditkort för att ha i nödsituationer eller om något oförutsett inträffar såsom att ditt kort blir stulet, slutar fungera eller går sönder på annat sätt, vill du förmodligen ha ett kreditkort som är gratis. Det finns ett flertal kreditkort som inte har någon årsavgift eller andra fasta kostnader. Om kortet dessutom har en period som är räntefritt fram till dess att fakturan på det utnyttjade beloppet kommer och du då betalar denna, kan man benämna kortet som gratis. Detta eftersom de inte kommer att kosta dig något utöver det belopp du utnyttjat. Genom att skaffa ett sådant kort utan fasta avgifter, kan du spara en hel del pengar varje år.

Jämför kreditkort med oss

Om du har tänkt dela upp betalningen, kan det också vara en god idé att leta upp det kort utan årsavgift som har den mest förmånliga räntan. Om du inte betalar fakturan i sin helhet så kommer ränta att tas ut på det överskjutande beloppet. Du kan jämföra de olika kortens räntor på exempelvis Compricer eller Pricerunner. Det finns också flera andra sidor som erbjuder liknande tjänster, för att du ska kunna bilda dig en uppfattning om de olika kortens ränta, avgifter och förmåner.

Kreditkort med förmåner

Vilka förmåner som följer med kortet kan variera. Vissa kort är riktade till företagare, andra till dig som är student. Det finns också kort särskilt inriktade på till exempel dig som reser ofta eller på den som tycker om att spela golf. Kort sagt finns mängder av kort med olika målgrupper. Det kan därför vara värt att leta noga efter det kort som passar dig och dina önskemål bäst.

Vissa korta har förmåner som till exempel poäng- eller bonussystem, som ger dig bonus eller återbäring på allt du handlar. Vissa kort ger poäng på köp i vissa branscher, medan andra kort ger poäng på allt. Många av dessa kort ger dig också rabatter i vissa butiker eller hos vissa företag när du handlar med kortet. Om du tar dig tid att leta, så finns det helt säkert ett kort som passar dina vanor och dina behov bäst, oavsett om du ska använda kortet dagligen eller om du ska ha det som en säkerhet om något händer med ditt vanliga bankkort. Oavsett hur du tänker använda kortet, kan det vara förmånligt för dig att leta efter ett kort utan fast årsavgift, då detta kan spara dig en del pengar.

En metod man kan använda för att undvika höga avgifter är att ansöka om ett kreditlån istället för ett kreditkort. Kreditlånen har nämligen inte lika många avgifter och villkor som ett kreditkort, utan istället förväntas du endast betala räntan (utöver amorteringen).