Vilka kreditkort med poäng finns det?

Det finns många olika kreditkort som har någon form av poängsystem eller system för bonus kopplade till sig. Det kan vara kort som ger dig poäng på allt du handlar med kortet och som du sedan får återbäring i form av pengar på kortet för. Andra kort ger dig bara poäng på en viss typ av varor eller tjänster eller i en viss butik eller kedja. Exempel på sådana kort är kreditkort hos bensinbolag eller mataffärer. Även här får du ofta bonus i form av pengar tillbaka eller rabatter på framtida köp. Även bonusen och rabatterna kan då endast användas i denna butik eller butikskedja.

Jämför kreditkort med oss

Andra kort ger dig bonus och återbäring i form av varor eller tjänster som du kan välja mellan. Flera flygbolag har till exempel poängsystem som ger dig gratis flygresor när du samlat ihop tillräckligt med poäng.

Kreditkort med andra förmåner

Förutom poäng kan kreditkort ha andra typer av förmåner för sina kunder. Det kan handla om unika rabatter du får när du handlar med kortet eller förmånliga försäkringar på resor eller andra saker som du köpt med ditt kort.

Beroende på vilken typ av varor du oftast använder ditt kort till att köpa, är det olika kort som passar just dig bäst. Fundera över hur du verkligen använder ditt kort, och vilken typ av bonussystem som just du skulle tjäna mest på. Jämför också den eventuella bonusen med vad kortet kostar dig i fasta avgifter, Ibland kan årsavgiften vara så pass hög att den ”äter upp” den bonus du kan tänkas få genom att handla med kortet.

Jämför kort, poäng och förmåner

Olika kort riktar sig till människor med olika vanor. Gör därför en jämförelse mellan de olika korten och ha i åtanke hur du använder kortet, till vad och hur ofta. Ta också eventuella fasta avgifter såsom årsavgifter och annat, räntor och eventuella andra förmåner än den rena bonusen med i beräkningen. Jämför också den ränta som utgår om du inte betalar hela beloppet du använt på kortet varje månad, då räntorna kan skilja sig en hel del mellan korten. Kom dock ihåg att räntan är rörlig, och därför kan ändra sig i takt med att styrräntan rör sig upp och ner.

Det finns idag flera sidor på internet där du enkelt kan jämföra de olika kreditkorten, så att du lättare kan bilda dig en uppfattning om vilket kort som bäst skulle passa dig och ditt hushåll.