Vilket kreditkort ska jag välja till mitt företag?

Vilket kreditkort du ska välja till ditt företag beror på några olika saker. Hur många anställda företaget har, vilken typ av företag det är, hur många som ska kunna handla på företagets kort och om ni ofta reser i arbetet är några olika saker som spelar in när det kommer till vilket kreditkort ni ska välja till företaget.

Företag kan självfallet också använda sig av ett vanligt betalkort, men det finns fördelar med ett kreditkort just för företag. Möjligheten att kunna koppla flera kort till samma konto och räkning, bonussystem för företagets köp och förmånliga försäkringar för tjänsteresor, är några fördelar med att ha kreditkort för företag.

Jämför kreditkort med oss

Välj rätt kreditkort för era anställda

Om många av era anställda reser mycket i tjänsten, finns kort med speciella rabatter och bonusar på inköp och betalningar relaterade till resor. Det finns också kort med förmånliga reseförsäkringar, specifikt inriktade på tjänsteresor. Det kan också vara bra att välja ett kreditkort som har låga eller inga avgifter för köp och uttag utanför Sverige, speciellt om ni reser ofta och kommer att göra många köp på kortet utomlands.

Om ni vill ha en enklare redovisning så finns det vissa kortutgivare som erbjuder tjänster som kan kopplas samman med företagets redovisningssystem så att ni kan följa alla transaktioner i realtid och också bli informerade om större köp görs med korten. Vissa kortföretag kan också erbjuda en app, där ni kan följa saldo och transaktioner för att få en bra överblick över hur köphistoriken ser ut på företagets kort.

Utöver företagskort finns det andra sätta att finansiera ett företag med diverse kontokrediter och lån. Vill du veta mer om det så rekommenderar vi att du läser på om företagslån och ser om det kanske är något som kommer passa er.

Specifika kreditkort för företag

Oavsett vilket kort ni väljer, så finns det en mängd företag som erbjuder kreditkort riktade just till företag. Vilket av dessa kort ni väljer beror på vilken typ av företag ni har och hur ni tänker använda er av korten. Ta gärna hjälp av en jämförelsesida på internet för att jämföra de olika företagens effektiva ränta på köp, årsavgifter, betalningsvillkor, rabatter och eventuella bonusar. Till exempel har Pengar.se bra resurser och information om kreditkort och allt annat som har med pengar och ekonomi att göra.

Det kan göra det lättare för er att navigera bland den uppsjö av olika kreditkort som finns för dig som är företagare. Det är alltid viktigt att jämföra de olika korten, så att ni får de villkor och det kort som passar just ert företag allra bäst. Med tanke på hur många olika kreditkort som finns för företag idag på marknaden, så kan ni vara säkra på att det finns ett, eller flera, kort som passar just ert företag och som bäst överensstämmer med era krav och förutsättningar.